Email: info@forditjuk.hu | telefon: +36 30 546 0396 | 0-24 órás telefon ügyelet, hétvégén is!!!
Címünk: 1149 Budapest, Pillangó Park 14/A | fióktelep: 2400 Dunaújváros, Bocskai I. u. 7/A fszt. 2.

HUEN

Email: info@forditjuk.hu
telefon: +36 30 546 0396
0-24 órás telefon ügyelet, hétvégén is!
Címünk: 1149 Budapest, Pillangó Park 14/A
telefon: 2400 Dunaújváros, Bocskai I. u. 7/A fsz. 2.

HUEN

  • Forditjuk Leiras

AZ ONLINE NYELVTANULÁS ELŐNYEI

Milyen előnyei vannak az online nyelvtanulásnak?

I. A tananyag szempontjából: 

Online nyelvtanulásnál Skype-on/ Facebook-on/ Viber-en/ Zoom-on keresztül is át tudjuk küldeni a tananyagot (tankönyvet, munkafüzetet, hangzó vagy videós, illetve bármely egyéb kiegészítő anyagot), így időt és pénzt takaríthat meg.

II. Technikai szempontból:

Az online tanulás előnyei: a könyveket, kiegészítő anyagokat nem csak papír alapon, hanem digitálisan is nézheti saját képernyőjén.

A problémás részek további gyakorlásához tanulás közben azonnal át tudunk küldeni kiegészítő anyagokat. Ezeket a tanulók mindjárt meg is tudják nyitni, illetve el tudják menteni.

III. A hallás utáni megértés begyakoroltatása szempontjából: 

A hagyományos nyelvoktatás során a tanár és a tanuló egymással szemben ülnek, tehát a tanulóknak a helyszínre kell utazni. Online nyelvtanulás esetén azonban a tanár a feladat előtt Skype-on keresztül küldi át és gyakorolja be a nyelvtanulóval a legfontosabb új szavakat. Ezzel nagyon sok időt, pénzt és idegeskedést takaríthat meg. A hallgató a saját helyszínén és gépe előtt ülve elolvassa a feladatot, pl. kérdéseket, majd jegyzeteli a válaszokat, miközben a tanár a saját helyszínén lejátssza az anyagot:

1. módszer: magnót vagy CD lejátszót közel teszi a számítógép/ laptop/ táblagép/ mobiltelefon mikrofonjához

2. módszer: számítógép/ laptop segítségével lejátssza a CD-t vagy a pendrive-on található hangfájlt, miután bekapcsolta a megosztást az online nyelvtanulóval

3. módszer: táblagép vagy mobil telefon esetén a felhőbe előre feltöltött hangfájlokat is használhatja

4. módszer: Skype-on elküldi a hangfájlt a tanulónak, aki lejátssza saját magának, miközben a tanár is hallgatja. Ha valamilyen okból ilyenkor "gerjed" a vonal, vagyis eltorzul a hang, akkor a tanár Skype-on elküldi a tanulónak a hangfájlt (időmegtakarítás céljából ezt már az óra előtt meg szoktuk tenni), aki letölti azt, majd  leállítja a Skype-os beszélgetést a tanárral, meghallgatja a hangfájlt, közben kitölti a feladatot, és végül visszahívja a tanárt.

Mind a négy módszer azzal zárul, hogy együtt ellenőrzik a megoldást, és értékelik az eredményt. A hallás utáni megértés gyakorlását kiemelten kezeljük, főleg az angol nyelv esetében. Nem csak a nyelvvizsgán van rá szükség, hanem az életben is fontos, hogy megértsük amit a másik mond, hiszen enélkül már az elején elakad a beszélgetés, nem tud létrejönni a sikeres kommunikáció.

IV. A videós feladatok szempontjából: 

Milyen filmeket szoktunk nézni és gyakorolni nyelvtanulás céljából?

Csak néhány a sok közül: szóbeli nyelvvizsgák, prezentációk, dokumentumfilmek. A nyelvtanuló céljához, tanulmányaihoz, munkájához kapcsolódóan, pl. az üzleti élet, közgazdaságtan, építészet, HVAC, környezetvédelem területekről szoktunk filmeket felhasználni. Bármely témát szívesen kidolgozunk, ami a nyelvtanulót hozzásegíti vágyott céljainak eléréséhez.

A filmek feldolgozásának menete:

  1. A nyelvtanuló Skype-on / Facebook-on / Viber-en/ Zoom-on keresztül megkapja a filmet és az új szavakat a jelentésükkel együtt, majd a tanárral együtt begyakorolja a kiejtést.
  2. A tanár átküldi a filmhez kapcsolódó feladatokat, pl.: kérdések, kiegészítendő mondatok, összepárosítandó szavak, kifejezések.
  3. A tanár előre megmondja, hogy hányadik percig nézik közösen a filmet.
  4. A tanuló és a tanár egyszerre indítja be a filmet, de a tanár leveszi a hangot a saját készülékén, hogy ne zavarja a tanulót.
  5. Ha szükséges, ismét megnézik az adott film részletet, majd megbeszélik a feladatokat, és átismétlik az új szavak jelentését, és gyakorolják a kiejtést. Ezután tovább mennek a film következő részére, esetleg más típusú feladatokkal, hogy a tanuló számára ne legyen unalmas.

Az online nyelvtanulás előnyeit a nyelvtanuló itt is élvezheti. A film nem marad a tanárnál, így Ön ismét meg tudja nézni. A feladatokat is le tudja újra tölteni, és ismétlésként meg tudja oldani - az órán kitöltött feladatokat kulcsként használva.

V. A szótanulás szempontjából:

  • A tanár a Skype-on/ Face Time-on / Viber-en/ Zoom-on keresztül az óra közben át tudja küldeni az új szavakat és jelentésüket.
  • Így a nyelvtanulónak nem kell óra közben jegyzetelnie, tehát több idő marad a beszédgyakorlatra.
  • A szavak a tanárnál is megmaradnak, így következő alkalommal át tudják ismételni. 

Hamarosan folytatjuk a beszéd, az olvasás és írás fejlesztésével, az intenzitás elemzésével, fiataloknál a biztonsági szempontokkal....

Ha már most kedvet kapott az online nyelvtanulás kipróbálásához, vegye fel velünk a kapcsolatot az alábbi elérhetőségeken

Azonnali információért bármikor hívhat bennünket a következő telefonszámon:
+36 30 546 0396(0-24 órás telefon ügyelet, hétvégén is!)

Minden személyes adatot és szöveget szigorúan bizalmasan kezelünk. A fordításra nem kerülő szövegeket töröljük. 
A nyelvoktatásról, valamint az elkészült fordításokról és lektorálásokról e-mailben hivatalos, sorszámozott számlát küldünk, a számlázz.hu rendszerén keresztül, amely banki átutalással fizetendő.
Árainkat ÁFA nem terheli.

KAPCSOLATFELVÉTEL  vagy ÁRAJÁNLATKÉRÉS: FORDÍTÁSRA NYELVOKTATÁSRA