Email: info@forditjuk.hu | telefon: +36 30 546 0396 | 0-24 órás telefon ügyelet, hétvégén is!!!
Címünk: 1149 Budapest, Pillangó Park 14/A | fióktelep: 2400 Dunaújváros, Bocskai I. u. 7/A fszt. 2.

HUEN

Email: info@forditjuk.hu
telefon: +36 30 546 0396
0-24 órás telefon ügyelet, hétvégén is!
Címünk: 1149 Budapest, Pillangó Park 14/A
telefon: 2400 Dunaújváros, Bocskai I. u. 7/A fsz. 2.

HUEN

 • Forditjuk Leiras

Hogyan számítjuk ki a fordítási díjat?

Lelkes fordító munkatársainknak, hatékony munkaszervezésünknek és magas szintű technikai felkészültségünknek köszönhetően a fordításainkat korrekt módon számított, kedvező fordítási díjért tudjuk kínálni.

A fordítási díj kiszámításának módja:

Fordítási díj = karakterszám x karakterár

Mit jelent a karakterszám?

1 betű = 1 karakter (a szóközöket nem számítjuk fel!)

Tapasztalatunk szerint egy oldal szövegben körülbelül 1500-2500 karakter szokott lenni. Ez nagyban függ a margók (üres lapszélek) szélességétől, a betűk és a sorok sűrűségétől, valamint a betűmérettől. Egy jogirat tömör szövege természetesen sokkal több karaktert tartalmaz, mint egy képekkel megtűzdelt, laza szövegű gépkönyvé vagy weboldalé.

A fordítandó szöveg karakterszámát Word dokumentum esetén Ön is könnyen és gyorsan tudja ellenőrizni. A megnyitott dokumentum feletti kék sávban kattintson a következőkre:

 1. Korrektúra
 2. Szavak száma
 3. karakterek száma (szóköz nélkül)

Ha a MET Fordítóirodánál rendeli meg fordítását, a karakterszámot szóközök nélkül számítjuk.

Mitől függ a karakterár?

 • a szöveg nehézségi fokától, pl. egy bonyolult szerződést sokkal nehezebb lefordítani, mint egy hétköznapi szóhasználattal írt magánlevelet;
 • az idegen nyelv nehézségétől, pl. a latin, a kínai vagy akár a japán a kiemelten nehéz nyelvek közé tartoznak;
 • az idegen nyelv keresettségétől, hiszen a fordítói képzés nem tudja azonnal követni a gazdasági kapcsolatok erőteljes megélénkülését, így a német, illetve a kelet-európai nyelveken fordító kollégák válogathatnak a megbízásokban, ezért áraikat magasabban tartják;
 • az adott nyelven fordítók számától, mivel ha kevesen vannak, akkor nagyobb kereslet esik egy-egy fordítóra, és ezáltal magasabb díjat tud kérni a fordításért;
 • a szövegben lévő ismétlődésektől, amelyeket egy speciális programmal meg tudunk számolni, és ezekről kérésre statisztikát küldünk.

A felsorolt tényezők befolyásolják a fordítási díjat, emiatt döntöttünk úgy, hogy minden fordításra egyedi árajánlatot adunk, és ezt ingyenesen kérheti tőlünk.

Kérjük, töltse ki az ajánlatkérő lapot, és töltse fel szövegét: Árajánlat

Minden ajánlatra 1 órán belül válaszolunk!

A szöveg egyenesen email-es postafiókunkba érkezik, a weboldalon nem fog megjelenni. Természetesen, minden szövegre, személyes adatra és email címre titoktartást vállalunk. A fel nem használt szövegeket visszavonhatatlanul töröljük

Milyen további előnyöket garantálunk ha a MET Fordítóirodánál rendeli meg fordítását?

 • Pdf/Tif/Jpg  vagy egyéb nem írható dokumentum, illetve ábrák esetén a fordítási díj számításának folyamata számunkra lényegesen bonyolultabb, Önnek azonban nem lesz vele gondja, mert ezt mi  ingyenesen megoldjuk.
 • A fájlokat írhatóvá konvertáljuk, vagy ha ez nem lehetséges, mert például nagyon régi iratról vagy kézírásról van szó, akkor átlagolunk: oldalanként az első néhány sort karakterenként leszámoljuk, majd felszorozzuk az adott oldalon található sorok számával. A darab sorokat külön leszámoljuk, hozzáadjuk a többihez, és így kapjuk meg a fordítási díjat.
 • A MET Fordítóiroda további engedményként tudja ajánlani ügyfeleinek, hogy ha a fordítás befejezése után a lefordított (cél-) szöveg karakterszáma kevesebb, mint a forrásszövegé, akkor a célszöveg karakterszámát vesszük alapul a fordítási díj kiszámításakor.
 • Legfőbb szempontunk az Ön elégedettsége, hiszen aki megfelelőnek találja fordítást, az nagy valószínűséggel következőben is nálunk fordíttat. Ennek érdekében a fordításokat soha nem szoktuk felesleges szavakkal, kifejezésekkel mesterségesen 'feldúsítani' a magasabb karakterszám elérése érdekében.

Úgy érezzük, hogy a MET Fordítóiroda árképzéséről megadtuk a szükséges információkat, így várjuk megrendelését!

Ingyenes ajánlatkéréshez vagy próbafordításhoz, kérjük, kattintson ide: Árajánlat

Ha további kérdése van, szívesen állunk rendelkezésére!

Azonnali információért bármikor hívhat bennünket a következő telefonszámon:
+36 30 546 0396(0-24 órás telefon ügyelet, hétvégén is!)

Minden személyes adatot és szöveget szigorúan bizalmasan kezelünk. A fordításra nem kerülő szövegeket töröljük. 
A nyelvoktatásról, valamint az elkészült fordításokról és lektorálásokról e-mailben hivatalos, sorszámozott számlát küldünk, a számlázz.hu rendszerén keresztül, amely banki átutalással fizetendő.
Árainkat ÁFA nem terheli.

KAPCSOLATFELVÉTEL  vagy ÁRAJÁNLATKÉRÉS: FORDÍTÁSRA NYELVOKTATÁSRA